Wie ben ik

Hallo, ik ben Marianne Vroegop en getrouwd met Leen. Samen met onze Groenendaelers wonen we in Almere, waar ik me in het dagelijkse leven ook met honden bezig hou, namelijk in mijn eigen hondentrimsalon.

Vanaf het moment dat er honden in ons leven samen kwamen, vanaf 1990, tot nu toe alleen maar Groenendaelers en 1 Schotse Herder, zijn we ook gaan trainen met onze honden, in allerlei takken van sport. Allereerst gehoorzaamheid, want dat hoorde nu eenmaal zo als je een hond in huis nam. Het is begonnen met Yuppie, daar verschillende gehoorzaamheidstrainingen mee gedaan.  Toen we Yuppie hadden vonden we alleen is maar alleen en Shanto (Collie) kwam op ons pad, een vreselijke lieve hond, maar training was niet zijn ding.

Daarna kwam Sisko, vanaf nu alleen nog maar Groenendaelers, ook met Sisko gehoorzaamheid gedaan en met hem hebben we het Cyno GG-1 diploma mogen behalen. Ook behendigheid kwam fanatiek in ons leven.

Met Bootsy, helaas zomer van 2014 overleden, hebben we ook nog een paar jaar IPO getraind, hij kreeg blessures en we zijn na 2 jaar gestopt. Met Bootsy heb ik de gehoorzaamheid daarna weer opgepakt en heb ik zowel Cyno als FHN GG-1 mogen behalen. Het was een waar feestje om samen met Bootsy te werken.

Met Neo (van 2004, overleden 8 oktober 2016) heeft Leen agility getraind en wedstrijden gelopen en niet onverdienstelijk in de 2e graad gelopen.

En dan Odo (van april 2013).

En de jongste telg is Jimi, (januari 2017).

Halverwege de jaren 2000 is mijn interesse ontstaan voor het lesgeven en was ik kort daarna in de omstandigheid om met een zeer deskundig persoon mee te kijken in de lessen, en niet alleen kijken maar ook zelf gaan doen. En al snel daarna ben ik ook zelfstandig les gaan geven.

Ik heb mijn opleiding tot instructeur gevolgd bij de Martin Gaus Academie te Lelystad.

Verder heb ik vele workshops en lezingen mogen bijwonen, zowel op het gebied van gezondheid, voeding, gedrag en gehoorzaamheid.

Enkele van de door mij bijgewoonde opleidingen/lezingen.

Instructeur I + II (Martin Gaus Academie)

Hoopers Instructeur bij Hoopers Nederland

Nadac Hoopers Nederland, instructeurscursus beginners

EHBO Dieren (Martin Gaus Academie)

Ras en Gedrag (Martin Gaus Academie)

Hondentaal

Lezing voer voor Carnivoren door Tannetje Koning

Lezing vers vlees door Erwin van Geijtenbeek en Edith Kuiper

Symposium Wolf Versus hond

Creatief lesgeven door Judith Lissenberg

Bewegingsproblemen bij de hond door Steven Schukking (dierenarts)

Workshop lekker bewegen hond door Tonneke Gennari

Lezing Dominantie – Agressie en Angst door Monique Bladder

Balans en Coördinatie instructeurscursus door Sam Turner

Brilliant Recall door Karin en Femke Roelofsma

Ik heb met veel plezier vele jaren lesgegeven bij hondenschool Curlie, maar door de drukte in de trimsalon ben ik jammer genoeg genoodzaakt om te stoppen met lesgeven.